Otevírací doba: PO–PÁ: 9:00 – 12:00 a 13:00 – 18:00, sobota dopoledne po domluvě.

Údržba výrobků a zboží značky AMAROST

1) MATRACE – JÁDRO

a. Kvalitní pěna vyžaduje kvalitní podklad. Latexová matrace musí být uložena na lamelovém roštu s min. 26 lamelami. Ostatní pěnové matrace mohou být i na deskovém roštu, ale musí být podloženy min. ze 2/3 plochy pod matrací, jinak jsou extrémně přetěžovány. Pevná dna jsou určena maximálně pro taštičkové matrace – špatné větrání.
b. Špatně zvolený podklad ovlivňuje životnost matrace a ztrátu záruky.
c. Pro zvýšení životnosti se doporučuje matraci např. jednou ročně otočit hlavou do nohou. Tím se odlehčí nejvíce namáhanému středu. Otáčení celé matrace na druhou stranu si u většiny našich modelů změníte tuhost matrace.
d. Matrace nikdy nevynášejte ven, neklepejte. Matrace musí být chráněně vůči UV vlivům, jinak jí zkracujete životnost.
e. Matraci můžete vysát, čistit parou, ale nejlepší službu jí uděláte, když pravidelně větráte odestlané lůžko. Alespoň jednou ročně se doporučuje nechat lůžkoviny plně vymrznout. Při vyšším mrazu nechte vyvětrat na 10-30 minut celou ložnici.
f. Při převlékání se doporučuje pravidelná kontrola stavu jádra matrace. Stačí přejet rukou přes celou délku jádra matrace ve středu a na kraji. Jestliže tlakově je jádro v obou částech stejné, matrace stále funguje tak jak má. Při viditelné změně více jak 2 cm či zjištění změny rozdílnosti tlaku 20%, nás neváhejte kontaktovat a naše jádra prověříme.
g. Jádro matrace v jiném rozměru než 200×90 je vždy vyrobeno z několika částí vybraného tipu matrace. Použitá lepidla jsou zdravotně nezávadná s atesty. Spoje jsou odolné a přitom zachovávají pružnost matracového jádra.

2) MATRACE – POTAH

a. V nabídce jsou potahy Recco s PES, Coolplus s PES a Bamboo s PES, které jsou pratelné na 40°C, viz štítek na potahu. Potah Bamboo s vlnou je pouze chemicky čistitelný v čistírně. Potah Damašek je nesnímatelný, můžete jej čistit také chemicky, ale nelze sundat, je součástí matrace (již se nepoužívá).
b. V rozměru 200×90 můžete snímatelné a pratelné potahy prát v pračce o objemu bubnu min. 7 kg. POZOR nikdy potah násilím nevtlačujte do bubnu. Při praní pak může dojít k poškození látky či zipu. Potahy větších rozměrů potřebují pro údržbu větší buben či se doporučuje praní v průmyslové prádelně či čistírně. Četnost praní je vaší volbou dle míry ušpinění.
c. Žmolky na potahu se vytváří díky pohybu prostěradla a nejsou předmětem reklamace. Vysoká gramáž látky umožňuje jejich odstranění tzv. odžmolkovačem. Žmolky se vytváří díky pohybu, který způsobuje oděr. Možno snížit použitím ochrany matrace či dvě prostěradla. Nutno však zajistit, aby tyto ochrany pevně drželi a neklouzali.
d. Nitě nikdy nestřihejte – vsuňte zpět dovnitř potahu při zatrhnutí.

3) LAMELOVÝ ROŠT

a. Kapsy z SBS materiálu používáním ztrácí svoji výšku, což je vlastností tohoto materiálu.
b. Kontrolou lamel a kapes jednou ročně předejdete nepříjemnostem s matrací, neboť při špatném roštu nemá matrace dostatečnou oporu a rychleji se opotřebí. Proto se doporučuje kontrola tlaku lamel – při stlačení lamely rukou musíte cítit, že okamžitě reaguje a vytváří tlak.
c. Vysokou vlhkostí v ložnice se některé kusy lamel mohou i narovnat. V případě, že některý z komponentů není úplně v pořádku, obraťte se na nás. V nabídce máme náhradní díly kapes i lamel dle aktuální výroby (barva i design se mohou měnit).

4) BELGICKÝ NÁBYTEK

a. Jedná se o sériovou výrobu nábytku s dřevotřískových desek první kvality s povrchovou dekorativní úpravou. Dřevotříska je náchylná na stálou vlhkost a může dojít k rozklížení, což je neopravitelné poškození.
b. Při úklidu používejte pouze jemně vlhčený hadřík. Vyvarujte se použití drsných či brusných materiálů (např. CIF, REAL, drátěnka). Použití chemických přípravků či leštidel je také zakázáno.
c. Belgická dvojlůžka originál výroby jsou opatřena středovou dřevěnou příčkou s plastovou nožkou. Jestliže jste při nákupu nepřikoupili naše lamelové samonosné rošty a středové kovové nožky, prosím o pravidelnou kontrolu, zda nedošlo k poškození originál středové nožky. Plastová nožka i deska jsou náchylné na zlomení, jestliže dojde i k mírnému posunu lůžka. A pak může dojít k propadu lehací části!

5) MASIVNÍ DUB

a. Jedná se o přírodní materiál, který je typický rozdílnou strukturou a barevností dřeva. Rozdílnost je charakteristickou vlastností a proto není možno ji reklamovat. Posun jednotlivých dílů vůči sobě je díky vysychání dřeva možný. Jedná se o ruční výroby, tedy každý kus je originál.
b. Povrch dřeva je ošetřen dle objednávky zákazníka olejem či voskem. Pravidelná údržba se provádí pouze otěrem jemně vlhčeným hadříkem či na sucho, bez chemických prostředků. Nedoporučují se ani prostředky, které na dřevě vytváří neprodyšný film (např. Pronto).
c. V případě zájmu dát dřevu regeneraci, na přání můžeme objednat prostředky na čistění přímo od výrobců používaných nátěrů.

6) TEXTILIE POSTELE

a. Textilie používané na očalounění masivního korpusu jsou ošetřeny přípravkem „NANO CONCEP“. Proto údržba stačí jen otřít suchým hadříkem či kouskem pěny. Nástřik zaručuje odolnost vůči skvrnám, vsakování tekutin či prachu při zachování prodyšnosti.
b. Pro obnovu této ochrany se doporučuje aplikaci opakovat 1x za 1 až 2 roky. Přípravek na vyžádání můžeme objednat.

7) POLŠTÁŘE

a. Převážně jsou dodávány ve snímatelném a pratelném potahu, který je bez proševu PES rounem, tedy látka je pratelná na 60°C. Doporučuje se ponechat v potahu a ještě krýt vlastním povlečením pro zvýšení životnosti.
b. Jádra polštářů jsou nepratelná.

8) RATAN

a. Přírodní ratanové dřevo z Indonésie. Každý kousek je ručně vyroben, jedná se tedy o originální kusy.
b. Údržba se doporučuje nechat opláchnout jemným deštíkem či sprchou. Zboží je určeno do vnitřních i venkovních prostor, které jsou chráněny před deštěm a přímým slunečním svitem.


Pravidelná kontrola

Je matrace ještě v pořádku?

Ráno vás bolí záda, cítíte se unaveni? Psychická pohoda a kvalitní podmínky pro spánek dávají tělu i duši odpočinek.
Ložnice by měla být spíše chladnější a dobře odvětrána. Tím podpoříte dobré usínání a zdravé klima. Matrace a rošt jsou hlavní součástí opory těla při spánku. Matrace musí zajistit oporu celého těla – při spánku na boku musí umět boky jemně vpustit do sebe a okamžitě podepřít, ramena nechat vklouznout do jádra a tím držet páteř v rovině. V této pozici perfektně pomůže lamelový rošt, který bedra zpevňuje a ramena odlehčuje. Pro přesné pozicování stačí jen pod hlavou a krkem polštář, který je jemný a nevytváří tlak.
Při spánku na zádech musí matrace reagovat rychleji a přesněji – musí vyplnit bedra a pevně je držet. Zda tomu tak je zjistíte, když se pokusíte dát pod sebe bez nadzvednutí těla ruce. Jestliže to jde snadno, matrace je pro vás tvrdá a nekopíruje. Jestliže cítíte, že pomalu ruce pod vás jdou a pěna jemně ruce otlačuje, je to v pořádku – matrace kopíruje a pěna reaguje.
Tělo v lůžku musí být podepřeno, ale nesmí vás nikde nic tlačit. Pozor na vysoký tlak.
Flexibilní pěna jako je naše HD či latex tělu tuto službu dává. Kdo již má problémy s kyčlemi, doporučím kombinaci s Flofom.
Zda vaše matrace a rošt takto fungují, kontrolujte pravidelně. Při převlékání stačí jen dlaní přejet přes celou délku matrace. Funkční matrace bude poskytovat stejný tlak jak na kraji, tak v místech, kde ležíte.
Podobná kontrola je i u lamelového roštu – stiskem lamely zjistíte, zda je stále předpružená tlakem nebo již změkla.
I ta nejkvalitnější matrace musí být dobře podepřená a mít zajištěnou ventilaci. Při položení pěnovky na desky pozor na velké mezery. Díra mezi deskami by nikdy neměla být větší než 2 cm. Jinak si pěnu zničíte.

606 606 637

Naši specialisté na zdravý a kvalitní spánek
vám ochotně poradí se správným výběrem

nebo nám zanechte vzkaz

V čem jsme lepší než konkurence

Spokojenost a důvěra na prvním místě

Nabízíme vlastní produkty s hlavním důrazem na kvalitu a životnost.
Naše produkty Vám budou sloužit opravdu dlouho a to na nejlepší možné úrovni pohodlného a zdravého spánku.

Naše MATRACE:

  • Ruční přesná výroba matrace a potahu
  • Materiály od prémiových dodavatelů Latexco, Leggett & Platt, Hettich a dalších
  • Vysoké hustoty materiálu až 85 kg/m3, vždy hustotu uvádíme
  • Potahy vysoké gramáže s ochranou proti UV záření
  • Záruka až 10 let přímo od dodavatelů materiálu
Na co si dát pozor u konkurence:
  • Materiál od neznámého dodavatele
  • Dodatečné děrování materiálu, které snižuje kvalitu a životnost matrace
  • Potahy s nízkou gramáží, bez proševu a bez ochrany proti UV záření
  • Neodborné zpracování latexu, které snižuje životnost a způsobuje drolení
  • Nekvalitní pružinky taštičkových matrací prodírající se časem na povrch

Naše ROŠTY:

  • Ruční přesná výroba lamel a rámu
  • Celobukové provedení lamel i vyztuženého rámu
  • Špičkové materiály kapes SBS a TPE-E
  • Polohování s až 24 pozicemi
  • Záruka až 15 let
Na co si dát pozor u konkurence:
  • Březové lamely s nízkou odolností a životností
  • Vyztužovací popruh, který narušuje vlastnosti roštu
  • Nekvalitní spoje a montáž, způsobující vrzání
  • Malý počet pozic u polohování
  • Motory pro jednorázové použití bez možnosti opravy

Naše POSTELE:

  • Ruční přesná výroba s možností individuálních úprav na míru
  • Celomasivní provedení z tvrdého dřeva dubu, buku nebo jasanu
  • Velmi vysoká pevnost, stabilita a odolnost
  • Povrchová úprava dřeva z přírodních olejů
  • Záruka až 30 let
Na co si dát pozor u konkurence:
  • Levný a nekvalitní materiál z dřevotřísky, dýhy či jádrového dřeva
  • Nekvalitní rošt v ceně postele, narušující kvalitu spánku
  • Chemické a zdravotně závadné lakování postele
  • Čalounění bez vyztužení rámu pěnou, jen s očalouněnou deskou
Na co si dát pozor u konkurence:
  • Materiál od neznámého dodavatele
  • Děrování materiálu, které snižuje kvalitu a životnost matrace
  • Potahy s nízkou gramáží, bez proševu a bez ochrany proti UV záření
  • Neodborné zpracování latexu, které snižuje životnost a způsobuje drolení
  • Nekvalitní pružinky taštičkových matrací prodírající se časem na povrch
Na co si dát pozor u konkurence:
  • Březové lamely s nízkou odolností a životností
  • Vyztužovací popruh, který narušuje vlastnosti roštu
  • Nekvalitní spoje a montáž, způsobující vrzání
  • Malý počet pozic u polohování
  • Motory pro jednorázové použití bez možnosti opravy
Na co si dát pozor u konkurence:
  • Levný a nekvalitní materiál z dřevotřísky, dýhy či jádrového dřeva
  • Nekvalitní rošt v ceně postele, narušující kvalitu spánku
  • Chemické a zdravotně závadné lakování postele
  • Čalounění bez vyztužení rámu pěnou, jen s očalouněnou deskou